شتاب نیوز پوشش اخبار لحظه ای نجوم و علوم دیگر

ما قصد داریم نجوم، پزشکی، فناوری اطلاعات و خلاصه هر مطلب علمی که میتونه برای شما عزیزان مفید باشه رو به صورت دقیق و به موقع به اطلاع شما برسونیم. لطفا ما رو همراهی کنید...

شتاب نیوز پوشش اخبار لحظه ای نجوم و علوم دیگر

ما قصد داریم نجوم، پزشکی، فناوری اطلاعات و خلاصه هر مطلب علمی که میتونه برای شما عزیزان مفید باشه رو به صورت دقیق و به موقع به اطلاع شما برسونیم. لطفا ما رو همراهی کنید...

انتقال تجربیات فناوری فضایی ایران برای مدیریت بلایا

انتقال-تجربیات-فناوری-فضایی-ایران-برای-مدیریت-بلایا

سیناپرس: سازمان فضایی ایران از انتقال تجربیات خود در زمینه کاربردهای فناوری فضایی در مدیریت بلایا به کشورهای عضو کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) خبر داد.

سازمان فضایی ایران اعلام کرد که در قالب برنامه منطقه‌ای کاربردهای فضایی به منظور توسعه پایدار (RESAP)‌ با کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) همکاری می کند.

این سازمان هر ساله در جلساتی که توسط کمیته مشورتی بین الدول (ICC) در مقر اصلی اسکاپ در بانکوک (تایلند)‌ برگزار می شود شرکت کرده و تجربیات خود را در زمینه کاربردهای فناوری فضایی در مدیریت بلایا به سایر کشورهای عضو اسکاپ منتقل می‌کند.

در این راستا رئیس سازمان فضایی در مراسم شروع به‌کار مرکز توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (APDIM) در تهران که با حضور معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در منطقه آسیا و اقیانوسیه (ESCAP) برگزار شد، حضور یافت.

همزمان با افتتاح این مرکز، دومین نشست «شورای حکام اپدیم» به عنوان نشست منطقه‌ای درباره مدیریت اطلاعات برای کاهش و تاب آوری در برابر خطرات بلایا و نشست مشورتی همکاری های منطقه‌ای، برای مقابله با گرد و غبار در منطقه آسیا و اقیانوسیه در تهران و با حضور متخصصان سنجش از دور سازمان فضایی ایران، برگزار شد.

شرکت کنندگان در این نشست به بحث و تبادل نظر درباره بلایای طبیعی منطقه از جمله زلزله، گرد و غبار، سیل و روشهای مقابله با آنها پرداختند.

تأسیس مرکز منطقه‌ای اپدیم در تهران در شصت و هفتمین اجلاس اسکاپ در سال ۲۰۱۱ با اجماع کشورهای عضو اسکاپ تصویب شد و در سال ۲۰۱۵ نیز اساسنامه آن مورد تصویب قرار گرفت.

این مرکز با محوریت اهداف بشر دوستانه ایران در جذب کمک‌های فنی و بهره‌مندی از امکانات سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، ایجاد اعتمادسازی و معرفی توانمندی‌های کشور و تعامل با کشورهای منطقه ایجاد شده است.

کاهش تلفات، خسارات و آثار منفی بلایای طبیعی از طریق تقویت مدیریت اطلاعات حوادث و بلایا در آسیا و اقیانوسیه، تقویت توانایی ها و ظرفیت‌های فنی و سازمانی کشورها و سازمان‌های منطقه‌ای در زمینه مدیریت اطلاعات بلایا و کاهش خطرپذیری و افزایش مقاومت‌پذیری در برابر بلایای طبیعی و نیز کمک به تقویت همکاری‌ها و هماهنگی‌های منطقه‌ای میان کشورها از جمله اهداف این مرکز عنوان شده است.

بکارگیری فناوری فضایی و استفاده از تصاویر دریافتی ماهواره های سنجش از دور می تواند به کمک تحقق این اهداف بیاید.

تشخیص بیش از 190 بیماری در بدو تولد

تشخیص-بیش-از-190-بیماری-در-بدو-تولد

سیناپرس: دانشمندان موفق به کشف روشی جدید شده‌اند که موجب می‌شود که بتوان بیش از 193 بیماری را با یک تست دی ان ای در بدو کودک تشخیص داد.
دانشمندان برای سال‌های متوالی به دنبال این بوده‌اند که بتوانند هرچه سریع‌تر بیماری‌ها در انسان را کشف کنند. این امر موجب می‌شود تا بتوان هرچه سریع‌تر بتوان برای درمان بیماری اقدام کرد و هرچقدر که شناسایی زودتر انجام شود، درمان نیز آسان‌تر خواهد بود. در این میان می‌توان گفت که دانشمندان توانسته‌اند به پیشرفتی عظیم در این زمینه دست پیدا کنند.

پس‌انداز بیولوژیک در بانک خون بند ناف

پس‌انداز-بیولوژیک-در-بانک-خون-بند-ناف

سیناپرس: در سال‌های اخیر صحبت‌های زیادی درباره بانک‌های خون‌ بند ناف مطرح‌شده است.

بعضی از خانواده‌ها پیش از تولد فرزندشان تصمیم می‌گیرند خون‌بند ناف او را به‌عنوان منبعی ارزشمند از سلول‌های بنیادی در بانک خون‌ بند ناف ذخیره کنند تا اگر زمانی به سلول‌های بنیادی برای پیوند نیاز داشتند این منبع ارزشمند در دسترس باشد و بتوانند از آن استفاده کنند. در کشور ما همگام با دیگر کشورهای دنیا بانک‌های خون ‌بند ناف در قالب بانک‌های خصوصی و عمومی راهاندازی شده است که کارکرد آن‌ها تاحدی متفاوت است. با دکتر مرتضی ضرابی، مدیرعامل شرکت فناوری‌های بن‌یاخته رویان درباره پرسش‌هایی که ممکن است پیرامون عملکرد و ماهیت بانکهای خون ‌بند ناف مطرح شود گفت‌وگو کرده‌ایم.


ادامه خبر

پرتاب موفقیت آمیز موشک سنگین فالکن

پرتاب-موفقیت-آمیز-موشک-سنگین-فالکن


سیناپرس: شرکت اسپیس اکس موفق شد تا سرانجام موشکسنگین و ویژه خود یعنی فالکن Heavy را به فضا ارسال کند تا عصر جدیدی را در فضانوردی رقم بزند.

شرکت اسپیس اکس و ایلان ماسک، نامهایی شناخته شده برای دوستداران نجوم و فضانوردی به‌حساب می‌آیند. در این میان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های اسپیس اکس را باید موشک‌های فالکن دانست. موشک سنگین فالکن بانام فالکن Heavy به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای اسپیس اکس شناخته می‌شود و سرانجام این موشک در نیمه‌شب امشب به فضا پرتاب شد.

این موشک که در میان دیواره‌ای از آتش و دود از زمین به‌سوی فضا روانه شد، در حقیقت نیرومندترین موشک ساخته‌شده توسط بشر به‌حساب می‌آید و به همین دلیل نیز این پرتاب به‌عنوان یک نقطه تاریخی در صنایع فضانوردی ثبت خواهد شد. شلیک اولیه این موشک کاملاً طبق برنامه پیش رفت و در ادامه هم سیستم‌های سه‌گانه بوستر موشک، با موفقیت از عهده وظایف خود در مسیر ارسال فالکن Heavy به فضا برآمدند.

یکی از نکته‌های جالب در این زمینه این بود که این موشک، یکی از خودروهای تسلا را نیز به همراه خود به فضا برده بود و به همین دلیل نیز ایلان ماسک تبلیغات رسانه‌ای فراوانی دراین‌باره انجام داد. موشک فالکن Heavy ازنظرهای مختلفی بسیار مهم است که یکی از آن‌ها، کاهش چشمگیر هزینه ارسال به فضا برای دولت‌های جهان است. برای درک بهتر این موضوع باید بدانید که موشک طراحی‌شده توسط ناسا، برای هر بار شلیک نیاز به رقم 1 میلیارد دلار دارد ولی موشک فالکن Heavy برای هر بار پرتاب تنها 90 میلیون دلار هزینه در بر خواهد داشت.

منبع: theguardian

ترجمه: آناهیتا عیوض خانی

وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین نژاد بشر را در معرض خطر قرار می دهد

وارونگی-قطب‌های-مغناطیسی-زمین-نژاد-بشر-را-در-معرض-خطر-قرار-می-دهد



تغییرات رصد شده در میدان‌ها و قطب‌های مغناطیسی زمین نشان از احتمال وارونگی قطب‌های مغناطیسی زمین دارند که آثار این رویداد می‌تواند نژاد بشر را در معرض خطر قرار دارد.
ه گزارش سیناپرس به نقل از ایسنا، قطب‌های مغناطیسی شمال و جنوب زمین در حال جابجایی هستند. آخرین باری که جابجایی جزئی داشتند تقریبا بیش از 40 هزار سال پیش در رویدادی موسوم به "لاشامپ"(Laschamp) رخ داده بود.

آیا نوع بشر می‌تواند از وارونگی قطب‌های مغناطیسی جان سالم به در ببرد؟ میدان مغناطیسی زمین در حال نمایش نشانه‌هایی از تغییر در حد 5 درصد در هر قرن است. طبق گفته دانشمندان دانشگاه "لیدز"(leeds) ممکن است طی 2000 سال آتی به طور کامل وارونه شود.

ادامه خبر